top of page

ARNE HAUGEN SØRENSEN

 

Maleren Arne Haugen Sørensen (f. 1932 - ) er en kunstner, for hvem eksistens og kunst er to sammenfiltrede størrelser. Han udforsker de grundlæggende menneskelige konflikter og dramaer i sine malerier, ofte sat op i kontraster som gru og idyl, uskyld og ondskab, død og opstandelse.

Hans billedsprog er originalt og smukt farvesat, og han forholder sig altid til virkeligheden som den store målestok. Som han selv har sagt: "Det er vigtigt for mig ikke at lyve om det, jeg har oplevet. Motiverne virker tilbage på livet og på min forståelse af det."

Haugen Sørensen er autodidakt og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1951. Siden da har han udstillet i ind- og udland adskillige gange, og han deltog som Danmarks repræsentant ved Biennalen i Venedig i 1986. Han har også udført en lang række offentlige udsmykninger, men det er især hans mange kirkeudsmykninger, der har vakt opsigt.

Haugen Sørensen bor i Spanien, og lyset her har haft stor betydning for hans kunst. Han har udviklet et stadig mere forfinet og abstrakt formsprog, hvor farvesætningen indgår som et vigtigt element. I de senere år har han ladet sin kunst inspirere af fortællingerne i Bibelen, og det er blevet til en stribe værker, hvor den menneskelige eksistens står i fokus – mere end det rent bibelske.

 

Haugen Sørensen har også en personlig forbindelse til galleriet, da det bliver drevet og ejet af hans datter, Luise Haugen. På HAUGEN GALLERI er det muligt at se Arne Haugen Sørensens værker online eller efter aftale.

bottom of page