HAUGEN GALLERI 
Søndergade 31b, Lynæs, 3390 Hundested

mail@luisehaugen.dk​  |  Tel: +45 22 59 10 52

© 2019 by LuiseHaugen.com

Gallerist, kunstner og grafiker  

Som datter af maleren Arne Haugen Sørensen og keramikeren Dorthe Steenbuch Krabbe er Luise vokset op med kunst, og hun har egentlig aldrig forestillet sig, at hun skulle lave andet. Før hun fyldte et, flyttede familien fra Danmark til Andalusien. Hun blev en rigtig andaluserpige og dansede flamenco og løb ind og ud hos nabokonen og gudmoren Lola og alle hendes unger. Luise gik på den lokale spanske skole, senere på en international skole, før hun som 16 år gammel flyttede ind til Malaga for at gå på kunstgymnasium, og da hun som nybagt student tog til Danmark for at gå på kunsthøjskole. Planen var at hun skulle flytte tilbage til Spanien og bo i Barcelona, men et ledigt værelse hos en veninde på Amager ændrede planerne, og Luise kom i praktik på Freddy Pedersens grafiske tegsnestue, for derefter at komme ind på Den Grafisk Højskole. Siden hun blev færdiguddannet i grafisk kommunikation har Luise arbejdet på flere tegnestuer og som selvstændig grafisk designer for en lang række kunder. Sideløbende med det grafiske arbejde, har Luise malet, og haft atelier i flere forskellige bydele: Frederiksberg, Nørrebro og Islands Brygge.

Næsten 20 år i København blev det til før Luise forelskede sig i Lynæs og med sin mand og to børn rykkede ind i en stor gammel villa i det kønne fiskerleje på spidsen af Halsnæs. Det var i maj 2019. I november åbnede galleriet, i et nedlagt bageri ved siden af familiens villa hvor Luise har sit grafiske værksted, og hvor der er god plads til at Luise kan male og komponere sine billeder, med silkepapir, lim, akryl og pensler og fotos, tekst og streger. 

Nu var Luise både billedkunstner, grafiker og gallerist. Men hun opfatter sig ikke som en gallerist i klassisk forstand.

-Jeg elsker billeder, og jeg er først og fremmest billedkunstner og grafisk designer. Men her i Lynæs fik jeg pludselig muligheden for at samle alt det jeg elsker at beskæftige mig med. Rammerne var til det. Det var oplagt at give plads til min fars og min søster billeder og min mors keramik, og med tiden udstille andre kunstnere.